Varmrätter
Nyhet: Levar Hotells avsmakningsmenyer för avnjutning i "salongen" eller i "tavelrummet" på Levar Hotell.
Se längst ned på sidan för mer information
Levars takeawayanpassade meny
Vi fortsätter under början av 2021 med en takeawayanpassad meny. Ta hand om er och era medmänniskor!
Självklart kan ni också boka bord och äta hos oss. Vi har gjort allt som är möjligt för att kunna erbjuda en "coronasäker" miljö för er!
Då trycket på vår take away vissa dagar är stort så önskar vi att alla som vill äta hos oss förbokar sitt bord. Varför inte boka "salongen" eller "tavelrummet" på Levar Hotell för avnjutande av en 5-rätters avsmakningsmeny ( se längst ned på sidan).
Vår meny nedan varierar mellan olika veckor och veckodagar. Vi jobbar med både vardags- och helgerbjudanden. Kontakta oss för aktuell meny!. Men ett är säkert, våra gourmetpizzor och vår Levarburgare finns alltid för beställning :>)
Välkomna
Helgerbjudande 5-6/3
3-rätters meny för 450 kr/person
Förrätt: Surdegspizza bianca med päron, åsbergets getost, honung och pinjenötter
Varmrätt: Norrländsk oxfilé med rödvinsås, puré på gulbeta & jordärtskocka och smörfrästa trattkantareller
Efterrätt: Kolapannacotta med karamelliserade pecannötter
Erbjudandet gäller i vår coronasäkrade restaurang där vi endast dukar upp varannat bord, så det är gott om plats mellan olika sällskap. Men det är extra viktigt att man bokar bord då platserna i vår restaurang blir begränsade.
Meny i övrigt
Levars hamburgare
Lokalt nötkött, bacon, ost, karamelliserad lök, sallad, tomat och tryffelmajonnäs, strips
180 kr
Levars gourmetpizzor
Alla pizzor är bakade med vår egen surdeg. Tomatsåsen är gjord på solmogna italienska plommontomater, Osten är Mozzarella från Frägsta gård, Ost från Svedjan och Åsberget samt cheddar. Alla köttråvaror är noga utvalt från norrländsk chark.
Pigan
Surdeg, tomatsås, norrländsk mozzarella, cheddar och färsk ruccola
120,-
Drängen
Surdeg, tomatsås, jalapeno, pepperoni, norrländsk mozzarella, cheddar och färsk ruccola
140,-
Artedi
Surdeg, tomatsås, salami, oliver, rödlök, norrländsk mozzarella, cheddar och färsk ruccola.
140,-
Arctedius
Surdeg, crèmefraiche, norrländskt bacon, rödlök, norrländsk mozzarella, cheddar och färsk ruccola
140,-
Linné
Surdeg, crèmefraiche, rödbeta, dragonmarinerad getost från Åsberget, pinjenötter, honung, norrländsk mozzarella, cheddar och färsk ruccola
140, -
Karl XI
Surdeg, tomatsås, lufttorkad norrländsk karré (coppa), svedjans rustik, norrländsk mozzarella, cheddar och färsk ruccola
150,-
Nordin
Surdeg, tomatsås, Lokalt lättrökt hjortinnanlår, tryffelcrème, norrländsk mozzarella, cheddar och ruccola
170,-
Oscar II
Surdeg, tomatsås, Norrländsk vitlöksmarinerad oxfilé, Levars bearnaise, champinjoner, norrländsk mozzarella, cheddar, rödlök och ruccola
180,-
Levars avsmakningsmenyer
De fasta avsmakningsmenyerna måste förbeställas minst 2 dagar före bokningsdatum
Meny 1
Kantarellsoppa med surdegskrutonger
Lättrökt lokalt hjortinnanlår på ruccolabädd med pinjenötter, parmesan och tryffelcrème
Norrländsk regnbågsfilé med mandelpotatispuré och bleur blanche
Lammentrecote med saltbakad potatis, ratatouille och rödvinsås
Creme brulee
Pris: 550 kr
Meny 2, den kungliga
Hummersoppa
Carpaccio på oxfilé, tempererat ägg och löjrom
Sjötunga Walewska på Levarsvis
Oxfilé Oscar II med råstekt potatis och choronsås
Karl XI bakelse
Pris: 750 kr
Meny 3, den dolda med norrlandsfokus
En dold 5-rätters meny med fokus på norrland
Pris: 750 kr